top of page
  • S. de Waart

LASTING LEATHER LAB IN VIRTUELE DDW 2020


Lasting Leather Lab laat de nieuwste ontwikkelingen dit jaar zien in de online expositie van DDW 2020.

Zoals 3LC; de ontwikkeling van een nieuw leer composiet. Reststromen die ontstaan zijn bij de verwerking van leer zijn vermalen tot grondstof. Tezamen met bio kunststoffen, gegroeid uit bacteriën die zich voeden met gft afval, vormen ze een nieuwe biobased kunststof.

Deze kunststof kan worden hergebruikt en leent zich voor allerlei interieur producten.

Lasting Leather LAB is een initiatief van Material Sense Lab. Het team van ontwerpers doet sinds 2019 onderzoek naar innovatieve circulaire oplossingen voor de bergen afval uit de leerindustrie. Vorig jaar presenteerden zij de eerste materiaalonderzoeken. De expertmeetings gehouden tijdens DDW 2019 brachten nieuwe samenwerkingen voort, waaronder die met TU Delft en Paques voor de ontwikkeling van 3LC.

Wil je live met ons spreken en rondgeleid worden in de virtuele expo? Dat kan op:

Woensdag 21: 10.00 - 12.00

Donderdag 22: 15.00 - 17.00

of stuur een email aan lab@materialsense.com, dan vinden we een ander moment voor je.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze

nieuwsbrief!

bottom of page