top of page
  • S. de Waart

LASTING LEATHER LAB VAN START


In het LASTING LEATHER LAB, het nieuwste initiatief van Material Sense LAB is een team geselecteerde ontwerpers tezamen met industrie, onderzoekers en maaklabs aan de slag met reststromen leer.

Een grote internationale speler die zo'n 30.000 huiden per dag verwerkt heeft tijdens productie tot 40% afval. En dat voor een luxe product met een evenzo luxe uitstraling, vervaardigd van natuurlijk organisch materiaal met fantastische eigenschappen zoals een extreem lange levensduur. De huiden komen tot stand als bijproduct van de vleesindustrie, dat op zichzelf een afvalproduct is. Hoe mooi zou het zijn als deze reststromen circulair ingezet gaan worden als nieuw materiaal om verwerkt te worden tot hoogwaardige nieuwe producten met een verhoogde impact? Die vraag gaan we onderzoeken en beantwoorden in ons LEER LAB. Meedoen? Laat het ons weten! We zetten zoveel mogelijk expertise in om zo bij te dragen aan betere, circulaire esthetische en ethische producten.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze

nieuwsbrief!

bottom of page