top of page
  • S. de Waart

PROGRAMMA 'FALEN VOOR SUCCES'


PROGRAMMA 'Falen voor succes"

TOEKOMST VOOR BIOMATERIALEN? EXPERIMENTEREN LOONT!

Pioniers – ontwerpers en ontwikkelaars van biomaterialen - doen een boekje open over hun succes en wat er aan vooraf ging.

PAKHUIS DE ZWIJGER DONDERDAG 30 MAART 19.30 – 21.30 UUR

PROGRAMMA

Simone de Waart - oprichter van Material Sense LAB trapt af en geeft een inkijkje in de afgelopen jaren sinds de start van Material Sense LAB; waar staan we nu, wat hebben we bereikt in het aanjagen van circulair materiaalgebruik en wat is er nodig voor de toekomst. Aan de hand van het project de biobased betaalmunt die zij met succes ontwikkelde voor poppodium Gebouw-T, illustreert ze wat experiment en samenwerking brengt in Material Sense LAB vanuit ontwerp – onderzoek – industrie – markt.

Teresa van Dongen - designer, neemt ons mee in haar passie voor het combineren van design, biologie maar ook scheikunde en natuurkunde in haar werk. Ze werkt nauw met wetenschappers en laat zien hoe zij samen met hen haar baanbrekende ideeën voor het gebruik van biomaterialen realiseert. Ze toont haar lichtontwerpen waarbij ze gebruik maakt van rest-energie of bacteriën om licht te genereren.

Christiaan Bolck - Programma Manager Biobased Materials voor Wageningen UR (Food en Biobased Research), zal ingaan op nieuwe vormen van samenwerking in de keten aan de hand van het biobased performance materials onderzoeksprogramma waar hij zeven jaar pioniert in zo'n 20 projecten. Onderzoek- en ontwikkeling op het gebied van circulaire materialen (zoals biobased, biologisch afbreekbare en gerecyclede plastics) leverden inzichten in de verschillende processen van samenwerking. Hij deelt de ervaringen van minder succesvolle samenwerking en 'sleutels' tot succes.

Geanne van Arkel – sustainable development manager Interface,

geeft inzicht in hoe de grootste producent van tapijttegels zich aan de ambitie committeerde om helemaal duurzaam en milieuvriendelijk te werken in 2020. Ze laat o.a. zien hoe de ontwikkeling van garen uit de castorboon, een niet zo succesvolle ontwikkeling, uiteindelijk wél leidde tot succesvolle nieuwe producten (zoals het Networks programma) en wat we hiervan kunnen leren.

De avond wordt afgerond met een open vraaggesprek waarbij het publiek vragen kan stellen maar ook de eigen kennis en ervaring met alle betrokkenen kan delen. Laat je inspireren en denk mee over onze circulaire toekomst met meer biobased materialen!

De avond wordt geleid door moderator Joris van de Loo. Hij is verbonden als hogeschooldocent aan HAS Hogeschool. Vanuit deze rol houdt hij zich bezig met duurzaam innoveren, conceptontwikkeling en coaching en krijgt tomeloos veel energie als hij mag samenwerken met mensen die op een betekenisvolle wijze willen bijdragen aan het verduurzamen van onze samenleving.

De avond lekker rustig beginnen? Geniet van een lekkere maaltijd in Pakhuis de Zwijger. Vergeet niet te reserveren in het cafe-restaurant!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze

nieuwsbrief!

bottom of page